Καλησπέρα!!
Επιτέλους σαββατοκύριακο ώρα για ξεκούραση!Γιατί λοιπόν να σπαταλήσετε τον χρόνο σας σε δύσκολα φαγητά που θα ναι χρονοβόρα και να μην κάνετε κάτι εύκολο και γρήγορο?
Βρήκα λοιπόν μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για πίτα χωρίς φίλο!Μπορείτε να την κάνετε σαν ορεκτικό είτε σαν κυρίως γεύμα μαζί με μια νόστιμη και φρέσκια σαλάτα!Θέλει λιγα υλικά και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!!!
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ
2 κούπες γάλα
Επιτέλους σαββατοκύριακο ώρα για ξεκούραση!Γιατί λοιπόν να σπαταλήσετε τον χρόνο σας σε δύσκολα φαγητά που θα ναι χρονοβόρα και να μην κάνετε κάτι εύκολο και γρήγορο?
Βρήκα λοιπόν μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για πίτα χωρίς φίλο!Μπορείτε να την κάνετε σαν ορεκτικό είτε σαν κυρίως γεύμα μαζί με μια νόστιμη και φρέσκια σαλάτα!Θέλει λιγα υλικά και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!!!
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ
2 κούπες γάλα
25-30 γρ μαγιά φρέσκια(αν δεν έχετε φρέσκια δοκιμάστε με ξέρη 1 φακελάκι)
250 γρ φέτα τριμμένη(αν έχετε πικάντικη ακόμα καλύτερα!)
2 αυγά
3 κούπες αλεύρι
βούτυρο για το ταψί
μπορείτε αν θελετε να βάλετε ζαμπόν κομμένο σε φέτες , 2-3 κολοκυθάκια στον τριφτη(την κάνει πιο αφράτη) και λίγο δενδρολίβανο για γεύση!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα και προσπαθούμε να μην σβολιάσει την κάνουμε με τα χέρια μας για καλύτερο αποτέλεσμα!
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα και προσπαθούμε να μην σβολιάσει την κάνουμε με τα χέρια μας για καλύτερο αποτέλεσμα!
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το ανακατεύουμε με τη διαλυμένη μαγιά.
Προσθέτουμε τα αυγά,το τυρί και τέλος το αλέυρι.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος χυλός(σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και τα άλλα υλικά που σας πρότεινα!).
Βουτυρώνουμε ένα ταψί,αδειάζουμε μέσα το χυλό και τον αφήνουμε να ξεκουραστεί 10-15 λεπτά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
Τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια του χυλού με λίγο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Δοκιμάστε και πείτε μου!!!Επόμενο Σάββατο νέα συνταγή!
Καλό απόγευμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου